Een activiteit van Volleybal Vereniging Inter Rijswijk

Nieuws

Reünie T-shirts 2013

Reacties uitgeschakeld voor Reünie T-shirts 2013

De Reünie T-shirts :  EEN  COLLECTORS  ITEM !!
Helaas niet meer te verkrijgen.

T-shirt_InterRijswijk

 

 

Terugblik op een gedenkwaardige dag in 1967

Reacties uitgeschakeld voor Terugblik op een gedenkwaardige dag in 1967

OFTEWEL  HOE  HET  RIJSWIJKSE  BLOKKEER  VOLLEYBALGESCHIEDENIS  SCHREEF
Het was bijna een sprookje, te mooi om waar te zijn.

Maar dat deze nog wel degelijk bestaan, bewees het Rijswijkse Blokkeer tijdens de returnwedstrijd  in de 1/8-finale van de EUROPACUP voor landskampioenen in Den Haag. De eerste ontmoeting tussen Dynamo Tirana ( Albanië ) en de ploeg uit Rijswijk was vrij eenvoudig in Tirana met 0-3 een prooi geworden voor de Albanezen. Die zich door dat resultaat reeds met één been in de volgende ronde, de 1/4- finale waanden. Voor het spelen van deze wedstrijd moest naar buurgemeente Den Haag worden uitgeweken.

En juist in die Haagse sporthal – de huidige Marimbahal in Rijswijk werd pas in juli 1970 opgeleverd – schreef BLOKKEER volleybalhistorie. Want wat deze ploeg toen presteerde grensde bijna aan het ongelooflijke. Onder de zeer luide aanmoedigingen van een bomvolle sporthal Steenwijklaan – waar  z’n 2000 dol enthousiaste volleybalfans aanwezig waren – lukte het BLOKKEER uiteindelijk om als eerste Nederlandse club een ploeg uit het voormalige Oostblok te verslaan.

Erger nog, uit te schakelen voor verdere deelname, want nadat de eerste set met 15-10 en prooi was geworden voor de Rijswijkers, volgde ook de tweede set ( zij het met minimaal verschil ), n.l. 15-13. In de belangrijke derde set was het dus van het grootste belang, wie zijn zenuwen het beste in bedwang zou kunnen houden. Er moest met groot verschil worden gewonnen.

Terwijl aan de kant door de supporters elke punt die door beide ploegen werd gescoord zorgvuldig werd opgeschreven, nam Dynamo een snelle 5-3 voorsprong. Vanaf dat moment konden alle aanwezigen hun ogen bijna niet meer geloven. BLOKKEER,  onder de bezielende leiding van Frank Constandse en Joop Tinkhof, raakte in een flow. Het ene na het andere punt dat viel verscheen  in rap tempo op het scorebord. Aan de zijde van de op drift geraakte Rijswijkse equipe wel te verstaan.

In no time stond het 15-5 voor de thuisploeg. Volkomen gedesillusioneerd droop de tegenstander uit Tirana af, richting kleedkamer. Met een minimale positieve marge van slechts twee punten was het BLOKKEER, dat zich mocht gaan opmaken voor de 1/4-finale van de EUROPACUP voor landenteams.

WIL   JE  DAT  MOMENT  OOK  EEN  KEER  MEEMAKEN?
Klik dan snel op het filmpje rechtsboven!!

Op het filmpje rechtsonder is het hedendaagse volleybal op nivo te bewonderen.
Namelijk fragmenten uit de TOP Divisiewedstrijd  INTER RIJSWIJK 1 tegen  FLORIE NVC 1 ( Nieuwegein )   3 : 1