Een activiteit van Volleybal Vereniging Inter Rijswijk

Samen maken we Inter Rijswijk

Samen maken we Inter Rijswijk

Rijswijk en volleybal gaat al vele jaren samen. Vele volleybalverenigingen zijn er in Rijswijk geweest en 65 jaar geleden is het allemaal begonnen met de oprichting van Blokkeer op 12 november 1947. Tegenwoordig nog als naam verbonden aan het Blokkeer/ Duinrell-toernooi : een grasvolleybaltoernooi dat door Inter Rijswijk op de camping van het Attractie- en Familiepark Duinrell in Wassenaar wordt georganiseerd.

Gedurende jaren heeft Blokkeer onder verschillende namen gespeeld,  t.w.: Blokkeer/DES (1964), vervolgens door sponsoring  Mars Blokkeer (1968), Eminent Blokkeer (1969) en Starlift Blokkeer (1972). Tot slot, na een fusie met het Haagse PVC, werd het PVC Blokkeer (1978). De grootste successen, o.a. het behalen van het landskampioenschap en de verrichtingen in de Europacup, werden gevierd met Starlift Blokkeer.

Een tweede levenstroom is onstaan vanuit Volleybalvereniging Cromvliet – Leeuwendaal , afgekort: VCL (1953) én Steenvoorde (1963). Toen VCL  en Steenvoorde  fuseerden en gezamenlijk verder gingen als  V.S.C. (1970), volgden er daarna door sponsoring nog een aantal naamswijzigingen, zoals  ‘t Galjoen (1976), Ruiter VSC (1979) en Riva VSC (1985).

In 1990 vond een fusie plaats  tussen PVC Blokkeer en Riva/VSC waardoor Riva Rijswijk is ontstaan. Na beëindiging van het langdurige sponsorcontract met Riva ’s-Gravenhage b.v., is de naam VC Rijswijk (1994) aangenomen.

Maar Inter Rijswijk had veel meer voorgangers. Een derde belangrijke ader is Inter Amicos, waarvan afgelopen seizoen het laatste team i.v.m. de leeftijd en persoonlijke ongemakken, de volleybalschoenen in de wilgen heeft gehangen. Inter Amicos heeft , ondanks de vele fusies waarmee het geconfronteerd  werd, nooit een andere naam gekend . Zo heeft Inter Amicos de volgende verenigingen  ingelijfd:  MBL (1965), Risantwijk (1971), SPV (1972), Physisch Lab (1977) en ZMS (1985).

In 1996 is uiteindelijk besloten om de twee grootste overgebleven Rijswijkse verenigingen, VC Rijswijk en Inter Amicos, met elkaar te laten fuseren. Daaruit is de naam Inter Rijswijk ontstaan.

De grote successen uit het verleden zijn moeilijk te evenaren. Anno 2012 is Inter Rijswijk een vereniging die veel te bieden heeft. Zowel de heren (Topdivisie) als de dames (1ste divisie) spelen op een hoog nationaal niveau. De recreantenafdeling groeit steeds maar verder. De jeugdopleiding begint zijn vruchten af te werpen en steeds meer mini’s komen meetrainen.

En we kijken verder naar de toekomst. Een eigen kantine, het InterLokaal, is een begin om het verenigingsgevoel te versterken. De doelstelling blijft om als een vereniging in een eigen hal te zitten; een eigen thuishonk. Waar de senioren gezellig aan de bar na de training een drankje komen doen en waar de jeugd zich thuis voelt.

 

Met z’n allen ervoor gaan, want samen maken we Inter Rijswijk!

 

Het bestuur.